Akter

Ivan Simič v.d. direktora Poreske uprave

Tanjug | četvrtak, 13.12.2012. | 15:23

Vlada Srbije imenovala je danas Ivana Simiča za vršioca dužnosti direktora Poreske Uprave, a na dužnost će stupiti najkasnije do 1. februara 2013. godine

Angažovanjem ovog izuzetnog poreskog stručnjaka, Vlada Srbije pokazuje jasnu nameru da u što kraćem vremenskom roku sprovede sveobuhvatnu reformu i modernizaciju Poreske uprave, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Kako je navedeno, Ivan Simič (53) je jedan od najvećih i najpoznatijih poreskih stručnjaka u regionu. Stručnoj javnosti poznat je po tome što je bio direktor slovenačke Poreske uprave od 2006. do 2008. godine i sa tog mesta sproveo reformu poreskog sistema koja je značajno rasteretila građane i olakšala rad privredi.

Od juna 2007. do jula 2008. Simič je bio predsednik Evropskog udruženja poreskih uprava, koje okuplja 42 poreske uprave. Od novembra 2009. do maja 2012. godine bio je član Fiskalnog saveta slovenačke vlade. Tokom poslednjih sedam godina zaredom, po izboru korisnika portala Tax-fin-lex, proglašavan je za najuglednijeg poreskog stručnjaka u Sloveniji.

Ivan Simič je državljanin Srbije i Slovenije. Njegovi roditelji su iz sela Bioska kod Užica. Govori slovenački, srpski, engleski i nemački jezik. Nije član ni jedne političke partije u Srbiji i Sloveniji.

Kao veliki ljubitelj sporta, od februara 2009. do novembra 2010. bio je predsednik Fudbalskog saveza Slovenije. U to vreme, fudbalska reprezentacija kvalifikovala se na Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.

Pošaljite komentar

Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Vaše ime*:

Vaš e-mail*:

Vaš komentar*:

Novi komentari

Preporučeni komentari

Nepreporučeni komentari

Akter on Facebook

Dr Goran Nikolić

Srpska ekonomija i Evropska unija

Prestanak evrointegracija bio bi težak udarac za domaću privredu

Zorana Mihajlovic

Ja verujem u Beograd

Verujem da dolazi vreme njegovog vaskrsnuća i razvoja

Dragan Đilas

Beograd može i mora još bolje

Uveren sam da građani to prepoznaju i da ćemo biti u prilici da nastavimo