Akter

OI: 50 zemalja prodavalo karte na crnom tržištu?

Tanjug | nedelja, 17.06.2012. | 20:36

MOK je održao hitnu sednicu zbog optužbi britanskih novinara da su zvaničnici 50 olimpijskih komiteta prodavali ulaznice za Olimpijske igre u Londonu na crnom tržištu

"MOK veoma ozbiljno shvata optužbe i pokrenuće istragu, a u slučaju da se dokaže krivica kazne će biti rigorozne", navodi se u saopštenju koje je MOK objavio na svom vebsajtu.

Mediji tvrde da su ulaznice prodavane van teritorije zemlje kojoj su dodeljene, po "naduvanim" cenama i kod neovlašćenih prodavaca, a među osumnjičenima je i Srbija.  Novinari "Sandej tamsa" tvrde da imaju dokaze protiv 27 funkcionera koji raspoređuju ulaznice iz 54 zemlje, među kojima su - kako navode - i "agenti iz Kine, Srbije i Litvanije" koji su "nudili ulaznice po ceni od 6.000 funti" (oko 9.500 dolara).

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac trenutno je u Sjedinjenim Državama i nije dostupan za komentar, a očekuje se saopštenje OKS, rečeno je Tanjugu u nacionalnom komitetu. Među ulaznicama su i one za najatraktivnije događaje, kao što je atletska trka na 100 metara.

Najozbiljnije optužbe usmerene su protiv predsednika Olimpijskog komiteta Grčke Spirosa Kapralosa, koji je navodno pod izgovorom da je potražnja u njegovoj zemlji velika, preko predsednika Organizacionog odbora Igara Sebastijana Koua nabavio najbolje ulaznice, a zatim ih prodao van zemlje.

Svi ovi navodi su demantovani kako iz Londona, tako i iz Atine. I ranije su se pojavljivale slične optužbe, pa je tako u maju generalni sekretar Olimpijskog komiteta Ukrajine Vladimir Gerašenko podneo ostavku zbog optužbi da je nudio u prodaju 100 ulaznica.

Organizatori u Londonu imaju puno problema sa frustriranim Britancima koji su nezadovoljni što nemaju ulaznice za Igre, u koje je država uložila bllizu 10 milijardi funti.

Pošaljite komentar

Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Vaše ime*:

Vaš e-mail*:

Vaš komentar*:

Novi komentari

Preporučeni komentari

Nepreporučeni komentari

Akter on Facebook

Dr Goran Nikolić

Srpska ekonomija i Evropska unija

Prestanak evrointegracija bio bi težak udarac za domaću privredu

Zorana Mihajlovic

Ja verujem u Beograd

Verujem da dolazi vreme njegovog vaskrsnuća i razvoja

Dragan Đilas

Beograd može i mora još bolje

Uveren sam da građani to prepoznaju i da ćemo biti u prilici da nastavimo